Klozetlerde tıkanma, şamandıra, sifon ve bir çok farklı arıza görülebilir. İlk 10 Klozet Arızası Şamandıra Arızası Sifon Arızası Nedenleri ve çözümleri hakkında detayları inceleyiniz. Bazı işlemler kişisel işleminiz ile giderilebilirken bir çok arıza için profesyonel tesisatçı desteği almanız tavsiye edilmektedir.
Klozet su kaçırıyor, şamandıra suyu kesmiyor, sifon çalışmıyor, rezervuar iç takım su kaçırıyor, klozet sifonu basmıyor ve tüm klozet mekanizma arızaları hakkında çözümü içeriğimizde bulabilirsiniz. Kendi başınıza çözüm üretemediğiniz anlarda, profesyonel tesisatçı desteğine ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda bizlere 0538 293 26 16 bu numaradan ulaşıp destek alabilirsiniz.
1 – Klozet Sifonu Çalışmıyor
Klozet sifonu hiç su akıtmıyorsa yada az su akıtıyorsa buna göre net bir şey söylenebilir. Lütfen öncelikle buna dikkat ediniz. Sizin klozetinizde hiç su akmıyor mu? Yoksa az su mu akıtıyor bundan emin olmanız sorunu çözemenize katkı verecektir. Her ikisinde de net olan bir şey varki klozet iç mekanizmada arıza yaşıyorsunuz.
Klozet iç mekanizmadaki bir ayar hatası veya kırılma doğru çalışmasını engeller. Sifona bastığınız anda düğmeye bağlı olan zincirli bir kol ittirilmiş olur. Bunda hazne altında bulunan vananın açılmasını sağlar. Bu vana açılması ile birlikte de su boşaltılmış olur. Eğer itme halinde bu vana açılmıyorsa yada az açılıyorsa dediğimiz gibi iç takımda bir yerde kırılma olasılığı kuvvetlidir. Klozet iç takım değiştirmeden önce Zincir ayarlarını gözden geçirmeniz faydanıza olacaktır.
2 – Klozet Su Kaçırıyor
Klozet sifon düğmesine basmadığınız halde klozetiniz su kaçırıyorsa müdahale edilmesi ve iç mekanizmaya bakılması gerekmektedir. Önce klozet üst kapağını açarak mekanizmaya ulaşınız. Klozet modellerine göre açmak için kimi zaman üstündeki düğmeyi çevirmeli bazı klozet modellerinde ise sadece üst kapağı yukarı yönlü kaldırmanız yeterlidir.
Rezervuara ulaştığınızda içinde iki parça sistem göreceksiniz. Birincisi rezervuar içine su almayı sağlayan şamandıra ikincisi ise basma düğmesine bağlı olan su çıkışını sağlayan mekanizmadır. Klozet su kaçıyorsa genelde şamdıra ile ilgili bir sorun değildir. Dikkat edilecek ve onarım gerekecek alan diğer mekanizmadır.
- Rezervuar musluğunu tamir öncesi kapatmalıdır.
- Mekanizma rezevuar içinde dolu olan su boşaltılmalıdır.
- İç mekanizma genelde sola çevrilecek yerinden sökülür ve dışarı alınır.
- Sökülen parçada çoğu zaman gözle görülebilecek bir arıza tespiti edilmez. Kireç sökücü dökerek bir deneme yapabilirsiniz.
- Söktüğünüz mekanizma altındaki conta kontrol edilmelidir. Eğer conta yıpranmışsa mutlaka değiştirilmelidir.
- Conta değiştirmeden dilerseniz tersini çevirip kullanmayı deneyebilir sonrasında uygun bir zamanda yenisi ile değiştirebilirsiniz.
- Mekanizmanın alt parçası sökülebilmekte olup açıp baktığınızda bir conta daha olduğunu göreceksiniz. Bu alanı temizleyip contanın durumuna bakmalısınız.
Klozet su kaçırıyorsa bireysel olarak yapabilecekleriniz yukarda anlattıklarımız kadardır. Bu işlemleri yaptığınız halde hala devam eden bir su kaçırma varsa tesisatçı firmamıza ulaşınız. Yoncu tesisat hemen vereceğiniz adrese ulaşıp sorunu ortadan kaldıracaktır.
3 – Klozet Şamandıra Arızası
Klozet ve rezervuar sorunlarında şamandıra arıza ve hataları sıklık görülebilmektedir. Belli bir kullanım süresinden sonra şamandıra suyu kesmiyor şikayetleri sıkça yaşanabilmektedir. Çoğu şamandıra arızasında onarım ve tamir pek mümkün değildir. Bu durumda yapılması gereken şamandıra kaynaklı bir sorun varsa değişim yapmaktır.
Şamandıra değişimi yapmadan önce rezervuarı açıp iç kısım kontrol edilmelidir. Gömme rezervuarlarda düğme veya çekme parçası kullanılmalıdır. Düğme saat yönünde çevrilecek rezervuar açılır. Klozet arkası rezervuarlarda sadece kapağı kaldırmanız yeterli olacaktır.
4 – Klozet Şamandırası Suyu Kesmiyor
İç mekanizmaya açıp baktığınızda şamandıra suyu kesme işlemi yapamıyorsa bunun genelde 3 nedeni vardır.
- Kullandığınız şamandıra delinmiş olabilir. Rezervuar içine su girdiğinde şamandıra üste çıkması ve orda kalması gerekir. Eğer şamandıra üste çıkmıyorsa ve su altında kalıyorsa su akışını kesemez ve bu durumda şamandıra değişimi gerekir.
- Rezervuara su alındığında içinde olması gereken su seviyesi üst kısımda bulunan borunun biraz altında bulunmalıdır. Eğer bu dediğimiz olmuyorsa değişime gerek olmadan ayar yapılması gerekir.
- Şamandıra contası mutlaka kontrol edilmelidir. Şamdıra’nın bağlı olduğu musluk contası yıpranmış, eskimiş ve işlevini yitirmiş olabilir.
5 – Klozet Alttan Su Akıtıyor
Bu sorun ve arıza genelde conta kaynaklı bir problemdir. Rezevuarlar da alt kısımda genelde 4 adet delik bulunur. İki adet delik vida için diğer ikisi ile doldurma ve boşaltma delikleridir. Tüm bu 4 delik için conta kullanılmıştır. Bu contalardan herhangi birinde sorun oluşmuşsa klozet alttan su kaçırıyor hatası ve şikayeti alırsınız.
6 – Rezervuar İç Takım Ayarlaması Nasıl Yapılır
İç takımdaki ayarlamalar şamandıra üzerinden yapılmaktadır. Şamandırada bulunan ayar vidası gevşetilerek içerdeki su seviyesine ayar verilebilmektedir. Eğer Şamandıra da her hangi bir delinme ve arıza yoksa ayar vidasına müdahale ederek su seviyesine getirebilirsiniz.
7 – Sifonu Çektikten Sonra Sürekli Su Akıyor
Ciddi su kaybına neden olacak ve sizleri yüksek faturalarla karşı karşıya getirecek bir sorundur. Bu sorunun ana nedeni haznede su seviyesinin yüksek olmasıdır diyebiliriz. Şamandıra vidası, şamandıra kolu ile ayar yapılabilir ve sorun tesisatçı çağırmadan giderilebilir. Bazı durumlarda kanatlı vana da bozulma ve arıza vardır. Bu durumda sadece kanatlı vana değiştirilerek sorun giderilir.
8 – Klozet Şamandıra Contası
Klozet iç sisteminde ve hane ile bağlantılı farklı contalar vardır. Klozet iç mekanizma içinde 2 adet su kaçırmaya neden olan contadan bahsetmiştik. Bunların değişimi ile ilk günkü gibi herşey yoluna girebilir ve sorun ortadan kalkar. Klozet rezervuar altındaki contalarda 4 adet olduğundan bahsetmiştir. Eğer klozet su kaçırıyorsa bunlardan arızaları olanların değişimi yapılmalıdır.
9 – Klozet Sifon Ses Yapıyor Neden?
Bu sorun iç takım üretim hatalarından olabileceği gibi su basıncından kaynaklıda olabilmektedir. İç takımda bulunan borular, şamandıra ve contaların arızalı olmasıda sifonun ses yapmasına neden olabilir. Su doldurma ve boşaltma seviyelerinde basit bir ayar yaparak sesin azalıp azalmadığına bakmanız önerilmektedir.
10 – Klozet Tamirini Nasıl Yapabilirim
Klozet tamiri her ne kadar basit gibi görülse de bazen içinde çıkmayacağınız kadar karmaşık gelebilir. Bu durumda bireysel çözümler yerine vakit kaybetmeden bizleri arayarak son derece uygun servis ve tamir ücretleri ile hizmet alabilirsiniz. Yocu tesisat klozet tamir işlerinde uzman teknik personelleri ile sizlere aynı gün ulaşır.
10 Klozet Arızası Şamandıra Arızası Sifon Arızası Nedenleri hakkında bizlere soru, görüş ve önerilerinizi bildirebilirsiniz.
“10 Klozet Arızası Şamandıra Arızası Sifon Arızası Nedenleri” için bir yanıt
İşinizi hakkıyla yapıyorsunuz elinize emeğinize sağlık bu yolda devam edin sizi destekliyoruz